Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi csalamádé télire

Hozzávalók

  • 3 kg káposzta
  • 2 kg vöröshagyma
  • 2 kg paprika
  • 2 kg uborka (kovászolni való)
  • szemes bors
  • egész kömény
  • babérlevél
  • 1 mk borkén
  • 1/2 ek nátrium-benzoát
  • 2,5 dkg só
  • 50 dkg cukor
  • 3 dl 20%-os ecet vagy 7 dl 10%-os ecet

Elkészítés

    1. A káposztát legyaluljuk, vagy szálasra vágjuk. A vöröshagymát, paprikát, uborkát karikára vágjuk.
    2. Egy nagy tálban a káposztát összekeverjük a hagymával, a paprikával, az uborkával, a borssal, a köménnyel és a babérlevéllel. Hozzáaadjuk a tartósítószereket, a sót és a cukrot, majd az ecetet és többször átkavarjuk, hogy minél jobban összeérjenek az ízek.
    3. A káposztát tarthatjuk nagy, fedeles edénybe, de kiadagolhatjuk befőttes üvegekbe is. Utóbbi esetében egy napig hagyjuk állni, hogy levet eresszen. 

      3 HÁZI SAVANYÚSÁG, AMIT GYEREKJÁTÉK ELKÉSZÍTENI! >>>

    SAVANYÚSÁGOK TÉLIRE - VÁLOGATÁS >>>

    VÖDRÖS (BEDOBÁLÓS) SAVANYÚSÁG >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin