Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Pataki Nóra
Desszert
MME
Ha te is imádod a bolti Túró Rudit, akkor garantáljuk, hogy ez a pofonegyszerű, sütés nélküli túrós-csokis szelet is felkerül a kedvenc desszertjeid listájára. Nagyjából 30 perc összeállítani, a többi pedig a hűtő dolga. Érdemes kipróbálni!
Alapételek
Ha olyan ételt keresel, ami villámgyors, egyszerű és nem kell sok hozzávaló, és persze finom is, akkor megtaláltad. A sajtos zöldbab az egész család kedvence lesz. A legjobb benne, hogy magában is laktató, de rántott hús, vagy sült hús mellé is szuper köret.
Karácsony
Minden családnak megvannak a saját, féltve őrzött ünnepi receptjei. Generációkon át öröklődik a legfinomabb bejgli, pogácsa, vagy halászlé elkészítési módja. Nálunk sincs ez másképp! Decemberben a szerkesztőség tagjai osztják meg veletek a saját, ilyen receptjeiket.
Ha te sem tudsz ellenállni az oreó kekszes desszerteknek, akkor van egy jó hírünk: itt az újabb oreós desszertcsoda. Ezt a sütés nélküli finomságot nemes egyszerűséggel csak lasagne-nak hívjuk. Hogy miért? Mert a kekszes alapra rétegezve kerül a mascarponés-tejszínes krém és a csokipuding. Vigyázat! Nagyon finom!
A zöldborsóleves egy igazi klasszikus fogás, melyet a legjobban a nagymamák tudnak elkészíteni. Most megmutatjuk videón, hogy készítsd hagyományosan, magyarosan, galuskával.
A cukkini, ez a fantasztikus élénkzöld zöldség igazi jolly joker a konyhában, hiszen húsos és zöldséges fogásoknak egyaránt jó alapja lehet. Most egy cukkinis-gombás pitét készítettünk belőle, mutatjuk a receptet videón.
Húsvét
Nincsen húsvét sonka nélkül! Ezért néha előfordul, hogy túlvásároltuk magunkat sonkából, vagy ráununk és azon gondolkodunk, hogyan használjuk fel a maradékot.
Ha már unod a sajtos pogácsát, vagy a sós rudat, itt az ideje, hogy kipróbálj valami mást. Vendégvárónak, sörkorcsolyának kitűnő választás a ropogós sajtos perec.
A méztől ragacsos, a csilitől, fokhagymától, a ketchuptól jó fűszeres, kívül ropogós, belül omlós. A mézes-mázas ragacsos oldalast egyszer az életben mindenkinek meg kell kóstolnia. Íme kedvcsinálónak egy videórecept, ha így készítitek el, a végeredményben nem fogtok csalódni.
A brokkoli egy megosztó zöldség, pedig nagyon egészséges és finom is. Ha levest készítünk belőle, akkor sokan krémlevest csinálnak. Mi most egy olyan brokkolilevest mutatunk, ami sokkal jobb, mint egy sima krémleves. Brokkolin kívül került bele répa és sok sajt is.
Esszük töltve, rántva, rakottan, tésztával - a cukkinit sokan sokféleképpen szeretjük. Most egy olyan cukkinis receptet mutatunk, ami garantáltan mindenkinek a kedvence lesz. A mini pizzákra sonka, paradicsom, újhagyma és sajt került. Amellett, hogy gyorsan elkészül az is nagyszerű benne, hogy annyit eszel belőle, amennyit akarsz, ez ugyanis nem hízlal.
Nyáron, amikor csak ki kell sétálni a kertbe és leszedni a friss paprikát, paradicsomot szinte lecsót eszünk lecsóval. Mindegy, hogy kolbásszal, virslivel, vagy tojással készül, imádjuk. Nehezen tudjuk elképzelni az életünket enélkül a magyar klasszikus nélkül.
Ha van otthon egy adag darált hús, akkor nemcsak fasírtot készíthetünk belőle, hanem szaftos húsgombócot is. Ezt a verziót ráadásul jó sok sajttal is felturbóztuk, szóval szerintünk garantált belőle a repeta. Próbáljátok ki!
Gyerekkorunk nagy kedvence volt a diós kosárka. Ettük lakodalmakban és elmaradhatatlan ünnepi sütemény volt a nagyinál is. A kamra mélyéről előkotortuk most a kosárka formákat és elkészítettük mindenki kedvencét. Ha nincs kosárka formánk, akkor muffin sütőben is elkészíthetjük. Higgyétek el, nem olyan bonyolult, mint elsőre látszik.
Karácsonykor nálunk minden évben kerül valami új sütemény az ünnepi asztalra, és egy régi kedvenc sem hiányozhat, ez pedig a szilvalekváros-tepertős papucs. Ezt a finomságot a sógornőm készítette először és mindenkinek annyira ízlett, hogy eldöntöttük, minden évben megcsinálja valaki a családból. Idén én következek.
A fasírt olyan vendégváró étel, ami húsvétkor is gyakran kerül az asztalra a hidegtál mellé. A hagyományos fasírt helyett készíthetünk baconbe tekert változatot is. Annyira finom, hogy a vendégek a zsebükbe is tennének néhányat a piros tojás mellé.