Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos svéd gombasaláta

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 35 dkg darabolt konzerv paradicsom
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db babérlevél
  •  

Elkészítés

    1. A gombákat megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
    2. Egy serpenyőben felhevített kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vörös-, és fokhagymát, utána hozzáadjuk az előkészített gombát is. Addig pirítjuk, míg az összes leve el nem fő, sózzuk, borsozzuk.
    3. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsom ot, és átpirítjuk a gombával. Ezután hozzáöntjük a paradicsom konzervet, citromhéjat reszelünk rá, és hozzáfacsarunk egy kevés citromlevet végül beletesszük a babérlevelet és az egészet sűrűre főzzük. Tálalás előtt eltávolítjuk a babérleveleket és hagyjuk kihűlni.

    Videó! Itt megnézheted, hogyan kell elkészíteni a svéd gombasalátát! >>> 

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin