Hagymás csilis bab kolbásszal

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon darabolt
  • 22 dkg füstölt csípős kolbász
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 11 db csili (6 az ételbe, 5 a tálaláshoz)
  • 3 db paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db fehér bab konzerv (40/20 dkg)
  • 1 db vesebab konzerv (40/20 dkg)
  • 1 dl ketchup
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. Az egyik vöröshagymát felkarikázom, a másik kettőt és a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem, a zöldjét félreteszem. A paradicsomot nyolcadolom, a paprikát durván darabolom.
    2. A tojást megfőzöm.
    3. Egy serpenyőben megsütöm a bacont és a karikára vágott hagymát olívaolajon, majd félreteszem.
    4. A zsiradékban megsütöm a kolbászt, majd félreteszem. Megdinsztelem a többi hagymát, ráteszem a paprikát, majd a paradicsomot. Kis idő után beleöntöm a babokat levestül. Belevágok hat csilipaprikát, beleszórom az újhagyma zöldjének zömét és a kolbász nagy részét, belelocsolom a ketchupot, majd fűszerezem. Forrás után még kb 10 percig főzöm.
    5. Szedek egy tányérba babot, ráteszek egy fél tojást, egy csilit, és szórok rá sült kolbászt és hagymát. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.

Megjegyzés

A chili con carne rokona ez az ételem jó sok hagymával, de hús helyett kolbásszal és tojással. Kétféle babbal, kukorica nélkül.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin