Grízgaluska húsleveshez

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 csepp étolaj
  • gríz (búzadara) - amennyit felvesz

Elkészítés

    Elkészítés: A tojást villával habosra felverem, majd a sót,
    szódabikarbónát, olajat belekeverem, és annyi grízt adagolok hozzá, hogy ne legyen se lágy, se kemény.

    Forrásban lévő vízbe szaggatom, puhára főzöm, majd leszűröm, és tálaláshoz tálra szedem, húsleveshez kínálom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kalleron 2 évvel ezelőtt
Bocsáss meg de a recept értelmezhetetlen nagy részt. Tojás - mi a mérete? S,M,L,XL ? Csipet só - bár érthető, nem tiszta (1/4 mokkás kanál pontosabb) Késhegynyi szódabikarbóna - ez teljesen értelmetlen. 1/10-ed mokkás kanál, vagy 1 gramm értelmesebb Gríz amennyit felvesz - szintén, ez olyannak aki receptből dolgozik értelmetlen. Írd, hogy tojásonként ~100 gramm, vagy összesen 300 gramm, 5 evőkanál. Nagyon fontosnak tartom a recept pontosságát, és ez kifejezetten zavart. Nem kételkedem benne, hogy finom, csak nem pontos a leírás.
Jenei Kitti 3 évvel ezelőtt
T.Papusmaci.Elárulnád a titkát,hogy hogy lehet egy tojást habosra verni?(ilyet még nem hallottam).A tojás fehérjét lehet külön habosra verni.A grízgaluskához pont ez kell csak ezt kevesen tudják!A tojás fehérjét felverjük és ha már kemény hozzákeverjük a sárgáját a sót és pár csepp olajat(apróra vágott petrezselymet vagy metélőhagymát)és annyi grízt amennyit felvesz.Fél órát állni hagyjuk majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk két vizes teáskanállal.Tíz perc múlva egy félbevágós próba és kész.
Ádám Sándor Árpád 5 évvel ezelőtt
T.Kerria! Valószínű (gyenge volt a tészta), hogy kevés volt a gríz egy kicsivel többet tegyél, de óvatosan.
Évi 5 évvel ezelőtt
Az íze nem volt rossz, de nekem nem lett ilyen szép, hanem cakkozott szélű volt, leváltak belőle darabok. Van erre valami praktika, hogy ilyen szép legyen? Előre is köszönöm
TándorZsigmondné 6 évvel ezelőtt
szódabikarbóna nem kell bele, de jó adag vágott petrezselyem annál inkább.
Princzinger Gizella 6 évvel ezelőtt
Na de szódabikarbóna nem kell bele,olyan lesz minta kotlós tojás.
L. Hedvig 6 évvel ezelőtt
Ha valaki esetleg nem eszik grízt (búzadarát) súlyproblémák miatt, ugyanez, ugyanígy elkészíthető zabkorpából is. És a különbség nem észrevehető...:-)
Nyíri György 6 évvel ezelőtt
1tojáshoz 4-5púpozott evőkanál gríz attól függ mekkora a tojás
kicsimicra 6 évvel ezelőtt
Nekem mindig a gríz mennyiségével van gondom. Tudna valaki kicsit pontosabb mennyiséget?
Szekeres Gyöngyi 6 évvel ezelőtt
Ha fáj a hasad arra is jó a szódabikarbóna, de ehhez kifejezetten kell, mert máskülönben olyan lesz, mint az ágyúgolyó, de én 1 pici sütőporral szoktam csinálni, így is úgy is nagyon finom.

Hasonló Receptek

Magazin