Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő torta X.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kerek kakaós piskótalap vagy
  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg meggybefőtt + a leve (kb. 3 dl)
  • 1 csomag vaníliás pudinpor
  • 6 dkg cukor (ha édesebben szereted)
  • 6 dl tejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • A díszítéshez:
  • csokiforgács
  • pár szem meggy

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük a piskótát, kihűtjük, majd 3 lapra vágjuk.

A meggylében megfőzzük a pudingot, kicsit lehűtjük, beleforgatjuk a meggyet.

Felverjük a tejszínt a zselatinfix-szel a tasakon leírt módon.

Összeállítás: az alsó lapra rákenjük a meggyes krém felét, keveset a tejszínből. Rátesszük a 2. lapot, rátesszük a meggyes krém másik felét, megint kevés tejszín következik, majd jöhet a 3. lap. Ezután a maradék tejszínkrémmel bevonjuk a tortát, tetszés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss