Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erőleves szalonnagombóccal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Szép kis deszkánkon a szalonnát felkockázzuk, majd a zsemlét is, ez utóbbit krutonméretűre daraboljuk. Megkeressük kedvenc teflonunkat, benne a szalonnát a zsemlével együtt világosra pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a füstölt húst apróra vágjuk, a tejet 1 csapott kiskanál sóval és a tojásokkal elhabarjuk.

Fogunk egy keverőtálat, beleöntjük a kihűlt szalonnás zsemlét, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a füstölt húst és a lisztet. Jól összedolgozzuk. Ezek után a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselymet olvasztott vajon kicsit megpároljuk, majd beledolgozzuk a gombócmasszába. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.

Vizes kézzel gyermekökölnyi gombócokat formálunk belőle, és egy jó fazéknyi, lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük.

Jól lecsöpögtetve tegyük a tányérokba, és merítsük rá a forró erőlevest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss