Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egybensült mufloncomb kapormártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész mufloncomb
  • 10 dkg szalonna
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 3 dl vörösbor
  • bors
  • zöldfűszer
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A muflon combját megtűzdelem fokhagymával, szalonnával, majd sózom, borsozom, némi majorannát és kakukkfüvet hintek rá. A tepsibe kevés olajra fektetem, vékony szalonnaszeleteket teszek a húsra, s 3 dl vörösbort öntök rá. Fóliával lefedem, és sütőben puhára párolom, majd pár percig fólia nélkül is sütöm, hogy kis színt kapjon. Ha kissé lehűlt, lefejtem a húst a csontról, így jól szeletelhető.

    A mártáshoz kevés olajon kis fej apróra vágott hagymát pirítok, behabarom 1 pohár tejfölben elkevert liszttel, sózom, kevés vízzel vagy húsleves alaplével a sűrűségét beállítom, végül hozzáadom az apróra vágott kaprot.

    A megtisztított burgonyát egy szerkezettel spirálisra szeletelem,rózsára hajtom, s így sütöm ki.

    Csinosan tálalom, vörösbort kínálok hozzá.

Megjegyzés

Ne féljünk a muflontól, nincs vadíze! Nem könnyű muflont szerezni, de ha van vadász ismerős, azért csak előfordul ez a jószág is, esetleg jobb vadboltban is.

A burgonyát fogvájóval rögzítem rózsára.

pepe55
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin