Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuperétel, ami valójában hizlal

default user icon
MME
Sajnos még a „legtrendibb” ételek sem mentesek a kalóriáktól. Néhány szuperkaja extra egészségesnek tűnhet, de ha rendszeresen fogyasztod őket, könnyen felszaladhat rád néhány pluszkiló. A következő finomságokat például érdemes elkerülnöd, ha fogyókúrázol!

Tofu

A tofu sok-sok vasat, fehérjét és kalciumot tartalmaz, így nem csoda, hogy a vegák és a vegánok nagy kedvence. Azonban az éttermekben általában jócskán meglocsolják szójaszósszal és egyéb ízfokozókkal, melyek bizony hemzsegnek a kalóriáktól. Szóval, ha diétázol, ezt semmiképp ne rendeld!

Eper

Ebben a gyümölcsben rengeteg antioxidáns található, melynek köszönhetően segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségeket, a gyulladásokat és a rákot is. Azonban szinte minden esetben növényvédőszerekkel és vegyszerekkel permezetik, melyek lassítják az anyagcserét, így megnehezítik a fogyást. Inkább hagyd ki a gyümölcssalátádból, ha teheted!

Kókuszolaj

A kókuszolaj most nagyon trendinek számít, és szinte bármilyen finomságot felturbózhatsz vele. Viszont ha minden menüdhöz hozzáadsz egy-két kanállal, akkor annak előbb-utóbb a mérlegen is nyoma lesz. Bár nagyon egészséges, fontos, hogy ne ess túlzásba, és ne fogyassz belőle túl sokat!

Keserű csokoládé

Az étcsoki tökéletes választás, ha csökkenteni szeretnéd a cukor iránti vágyadat diéta közben, de csak akkor, ha legalább 70%-os kakaótartalommal bír. Ha ugyanis ennél kevesebb az arány, akkor valószínűleg több cukrot fogsz bevinni a szervezetedbe, mint amennyit terveztél. Pontosan ezért mindig figyelmesen olvasd el, hogy mi van a nasi címkéjére írva!

Kávé

A kávé segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer-kór kialakulását. Azonban ha nem tisztán, hanem cukorral, tejszínhabbal, vagy édes szirupokkal ízesíted, könnyen a fogyókúrád rovására mehet. Ha nem tudod meginni önmagában, legfeljebb egy kis sovány tejjel és fahéjjal turbózd fel!

Ezek is érdekelhetnek

Friss