Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével

default user icon

Hozzávalók

  • 0,3 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk őrölt kurkuma
  • 1 db fahéj
  • 1 db babérlevél
  • 50 dkg édesburgonya (kb. 2 közepes darab)
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 10 ml olívaolaj
  • 15 dkg előfőzött gesztenye
  • 1 csipet őrölt csili
  • 1 csipet frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majdmegpirítjukrajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is.Fazékba szórjuk a meghámozott, kockázott édesburgonyát, majd felöntjüka zöldségalaplével.
    2. Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
    3. Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
    4. A krémes levest forrón tálaljuk, a fűszeres gesztenyével, mint levesbetét.

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin