Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Dubarry szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Dubarry szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 46
  • Elküldve: 9

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet sertéshús
  • 1 kis fej karfiol
  • A besamel mártáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • Valamint:
  • reszelt sajt
  • bors

Elkészítés:

Sertéscombot vagy -lapockát ajánlok hozzá. A karaj túl drága, meg nem is annyira szaftos hús. A húst a rostokra keresztben szeleteljük (amit a hentes megtehet), majd kicsit kiverjük, belülről kifele. Kevés zsiradékon kisütjük.

Az apró rózsákra szedett karfiolt, blansírozzuk. (Ez azt jelenti, hogy rövid időre forró vízbe dobva előfőzzük.)

Ha a hús kész, a karfiolt ráhalmozzuk, majd béchamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk (besamel mártásnak is nevezhetjük). Serpenyőben vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá. Felöntjük tejjel, és mártás sűrűségűre főzzük, és a karfiollal megrakott hússzeletekre öntjük.

A sütőbe téve rövid ideig sütjük, hiszen minden elő volt sütve, főzve.
Én tálaláskor még meg szoktam szórni reszelt sajttal is, ami ráolvad a tetejére. A tepsiből összegyűjtött szafttal is meglocsolom.

Sűrű krumplipürével, rizzsel vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálalom.

Megjegyzés:

A Dubarry személynév. Az ételt egy olyan hölgyről nevezték el, aki szívesen osztogatta bájait a magasrangú uraknak és királyának, ezzel gazdagságot és elismerést szerezve magának és férjének. Róla nevezték el ezt az ételt.

A receptet és a fotót Hajduistvan küldte. Köszönjük!

hajduistvan receptjeiből:
Kim chee (kimchi) uborkával
Makizushi (maki sushi)
Kínai csípős-savanyú zöldségek
Tzatziki uborkatekercsben
Húsvéti tormás tojássaláta
Rétegelt vadpörkölt almával és borókával
Cigányka II.
Aszaltszilvás-unicumos krémes kocka
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 17. (szerda) 13:13
    Gyakran szoktam készíteni Dubarry szeletet. Nekünk a pulyka- vagy csirkemellel jobban bejön. Egy kevés szerecsendió sem rontja el a mártást, és néhány cikk fokhagyma is sokat javít az összhatáson. Igaz, ahány ház annyi szokás. ( A fokhagymát magamtól tettem bele,de a reszelt szerecsendió úgy tudom alapból benne van a receptben.) Sokszor brokkolit használok a karfiol helyett, annak kevésbé intenzív az íze. Meg merem kockáztatni,hogy brokkolival finomabb,mint karfiollal, pedig szeretjük a karfiolt is. Lehet, hogy kezdő háziasszonyoknak nem ártott volna leírni,hogy kisebb tojásnyi margarin, , két evőkanál liszt, két dl tej, fehérbors, só, én még szerecsendiót és fokhagymát is szoktam , és a végén,mikor kikapcsolom a gázt, akkor kavarom bele a reszelt sajtot. A zúzott fokhagymát a lisztbe teszem,mielőtt a tejjel felengedem, pillanatig sütöm a rántással. A lisztet rövid ideig kell sütni, éppen hogy kicsit megkapja.
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Vargánya-fasírt Vargánya-fasírt
Tökfőzelék rántás nélkül Tökfőzelék rántás nélkül
Szalonnás-tejfölös tócsni Szalonnás-tejfölös tócsni
Kardamomos kávé-granita fahéjas tejszínhabbal Kardamomos kávé-granita fahéjas tejszínhabbal
Málnás-fehércsokoládés profiterol Málnás-fehércsokoládés profiterol
Avokádós margarita krémparfé Avokádós margarita krémparfé
Kínai ananászos sertéskaraj Kínai ananászos sertéskaraj
Morzsás torta erdei gyümölcsökkel Morzsás torta erdei gyümölcsökkel
Nyári bazsalikomos csirkeragu Nyári bazsalikomos csirkeragu
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122484_kurtos-kalacs-110.jpg Kürtőskalács, dorongfánk, botratekercs

A kürtőskalács megkerülhetetlen eleme az összes majálisnak, elképzelhetetlen nélküle bármilyen kirakodóvásár vagy fesztivál, nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122449_auguztusi-110.jpg Augusztusi gasztroprogramok

Augusztusban egyértelműen a boré és a Balatoné a főszerep. A sokféle boros és balatoni fesztivál mellett azért megtaláljuk még az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept