Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Dubarry szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Dubarry szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 46
  • Elküldve: 10

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet sertéshús
  • 1 kis fej karfiol
  • A besamel mártáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • Valamint:
  • reszelt sajt
  • bors

Elkészítés:

Sertéscombot vagy -lapockát ajánlok hozzá. A karaj túl drága, meg nem is annyira szaftos hús. A húst a rostokra keresztben szeleteljük (amit a hentes megtehet), majd kicsit kiverjük, belülről kifele. Kevés zsiradékon kisütjük.

Az apró rózsákra szedett karfiolt, blansírozzuk. (Ez azt jelenti, hogy rövid időre forró vízbe dobva előfőzzük.)

Ha a hús kész, a karfiolt ráhalmozzuk, majd béchamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk (besamel mártásnak is nevezhetjük). Serpenyőben vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá. Felöntjük tejjel, és mártás sűrűségűre főzzük, és a karfiollal megrakott hússzeletekre öntjük.

A sütőbe téve rövid ideig sütjük, hiszen minden elő volt sütve, főzve.
Én tálaláskor még meg szoktam szórni reszelt sajttal is, ami ráolvad a tetejére. A tepsiből összegyűjtött szafttal is meglocsolom.

Sűrű krumplipürével, rizzsel vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálalom.

Megjegyzés:

A Dubarry személynév. Az ételt egy olyan hölgyről nevezték el, aki szívesen osztogatta bájait a magasrangú uraknak és királyának, ezzel gazdagságot és elismerést szerezve magának és férjének. Róla nevezték el ezt az ételt.

A receptet és a fotót Hajduistvan küldte. Köszönjük!

hajduistvan receptjeiből:
Kim chee (kimchi) uborkával
Makizushi (maki sushi)
Kínai csípős-savanyú zöldségek
Tzatziki uborkatekercsben
Húsvéti tormás tojássaláta
Rétegelt vadpörkölt almával és borókával
Cigányka II.
Aszaltszilvás-unicumos krémes kocka
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. augusztus 12. (kedd) 14:01
    Én most csináltam először Dubarry szeletet, és nagy segítségemre volt jabaki2 mennyiségekre vonatkozó megjegyzése. Finom lett, köszönöm!
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Omlós almás pite II. Omlós almás pite II.
Túrógombóc XI. Túrógombóc XI.
Majorannás-tejszínes csirkemell Majorannás-tejszínes csirkemell
Joghurtos eperkrémleves Joghurtos eperkrémleves
Mascarponés áfonyatorta Mascarponés áfonyatorta
Baszk vaníliakrémes torta Baszk vaníliakrémes torta
Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu
Zöldborsófőzelék grillkolbásszal Zöldborsófőzelék grillkolbásszal
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

Napi tipp
A piacon végre elfogadható áron kapható a zöldbab. A nyáreleji levesek, főzelékek után készítsünk egy jó tartalmas rakott zöldbabot. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept