Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Dubarry szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Dubarry szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 43
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet sertéshús
  • 1 kis fej karfiol
  • A besamel mártáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • Valamint:
  • reszelt sajt
  • bors

Elkészítés:

Sertéscombot vagy -lapockát ajánlok hozzá. A karaj túl drága, meg nem is annyira szaftos hús. A húst a rostokra keresztben szeleteljük (amit a hentes megtehet), majd kicsit kiverjük, belülről kifele. Kevés zsiradékon kisütjük.

Az apró rózsákra szedett karfiolt, blansírozzuk. (Ez azt jelenti, hogy rövid időre forró vízbe dobva előfőzzük.)

Ha a hús kész, a karfiolt ráhalmozzuk, majd béchamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk (besamel mártásnak is nevezhetjük). Serpenyőben vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá. Felöntjük tejjel, és mártás sűrűségűre főzzük, és a karfiollal megrakott hússzeletekre öntjük.

A sütőbe téve rövid ideig sütjük, hiszen minden elő volt sütve, főzve.
Én tálaláskor még meg szoktam szórni reszelt sajttal is, ami ráolvad a tetejére. A tepsiből összegyűjtött szafttal is meglocsolom.

Sűrű krumplipürével, rizzsel vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálalom.

Megjegyzés:

A Dubarry személynév. Az ételt egy olyan hölgyről nevezték el, aki szívesen osztogatta bájait a magasrangú uraknak és királyának, ezzel gazdagságot és elismerést szerezve magának és férjének. Róla nevezték el ezt az ételt.

A receptet és a fotót Hajduistvan küldte. Köszönjük!

hajduistvan receptjeiből:
Húsvéti tormás tojássaláta
Rétegelt vadpörkölt almával és borókával
Cigányka II.
Aszaltszilvás-unicumos krémes kocka
Lazac steak balzsamecet redukción muzsdélyos salátával
Csupaszív raguleves kalap alatt
Körözött nagyon másként
Krumplisaláta újhagymával, zöldfűszerekkel és fehérborral
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 17. (szerda) 13:13
    Gyakran szoktam készíteni Dubarry szeletet. Nekünk a pulyka- vagy csirkemellel jobban bejön. Egy kevés szerecsendió sem rontja el a mártást, és néhány cikk fokhagyma is sokat javít az összhatáson. Igaz, ahány ház annyi szokás. ( A fokhagymát magamtól tettem bele,de a reszelt szerecsendió úgy tudom alapból benne van a receptben.) Sokszor brokkolit használok a karfiol helyett, annak kevésbé intenzív az íze. Meg merem kockáztatni,hogy brokkolival finomabb,mint karfiollal, pedig szeretjük a karfiolt is. Lehet, hogy kezdő háziasszonyoknak nem ártott volna leírni,hogy kisebb tojásnyi margarin, , két evőkanál liszt, két dl tej, fehérbors, só, én még szerecsendiót és fokhagymát is szoktam , és a végén,mikor kikapcsolom a gázt, akkor kavarom bele a reszelt sajtot. A zúzott fokhagymát a lisztbe teszem,mielőtt a tejjel felengedem, pillanatig sütöm a rántással. A lisztet rövid ideig kell sütni, éppen hogy kicsit megkapja.
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
Medvehagymás-fűszeres kalács Medvehagymás-fűszeres kalács
Flódni rétes Flódni rétes
Kefires perec Kefires perec
Lekváros kiskifli Lekváros kiskifli
Cukkinis-kolbászos pizza Cukkinis-kolbászos pizza
Ibolyás-mascarponés piskótatekercs Ibolyás-mascarponés piskótatekercs
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
A locsolók várására nem csak festett tojásokkal készülhetünk, hanem jóféle pogácsát is süthetünk vendégeinknek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept