Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis csirkeragu chia magos galuskával

default user icon

Hozzávalók

  • A raguhoz:
  • 2 darab cukkini (közepes)
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 dl rizstejszín
  • bors
  • bazsalikom
  • oreganó
  • olivaolaj
  • kókuszzsír
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db paprika
  • A galuskához:
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1,5 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 dl víz (körül-belül)
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 2 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál chia mag
  • A díszítéshez:
  • petrezselyem zöldje

Elkészítés

    1. Egy serpenyőben kókuszzsírt melegítünk fel. Rátesszük a megmosott, felkockázott csirkemell darabokat.
    2. A húst fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott paprikát, a felszeletelt póréhagymát, majd a megmosott és felkockázott cukkinit. 
    3. Fűszerezzük bazsalikommal, sóval, borssal, oregánóval, majd felöntjük körül-belül egy dl vízzel. Letakarjuk fedővel és hagyjuk puhulni. 
    4. Amikor a hús megpuhult, hozzá adjuk a rizstejszínt. Összekeverjük és fedő nélkül forralunk rajta egyet. Pár perc után kész van. 
    5. Elkészítjük a galuskát: egy tálba szitáljuk a barnarizslisztet, a riszlisztet, a kukoricalisztet, hozzáadjuk a sütőport, a tojást, majd összekeverjük. Ekkor hozzáadunk pár csepp citromlét és a felolvasztott vajat. Megsózzuk és hozzá adjuk a chia magot is és hozzá öntünk körül-belül egy dl vizet. Csomómentesre keverjük. 
    6. A fazékban vizet forralunk, megsózzuk és adunk hozzá pár csepp olívaolajat. Ha forr, beleszaggatjuk a galuskát. Ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és a hús mellé kanalazva, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

    A recept szerzőjéről, Felcsiki Tündéről itt olvass tovább!>>> 

Megjegyzés

Glutén- és laktózmentes recept Felcsiki Tündétől, a MENTES PILLANATOK című könyv szerzőjétől!

hantoandrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin