Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Burgonyás pogácsa (Dédim szerint)

default user icon
11 1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya
  • 20 dkg sertészsír
  • 50 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • só ízlés szerint /sok kell!/

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, közben a hozzávalókat összekészítjük. A burgonyát még forrón meghámozzuk. Fontos, hogy forró legyen, amikor a többi hozzávalót beledolgozzuk. Tehát forrón átnyomjuk burgonyanyomóval, és azonnal hozzáadjuk a lisztet, zsírt, tojást és a sót. Ezután nyújtjuk, szaggatjuk. Nem kell a tepsit kivajazni, amibe beletesszük, hiszen a kisült zsír nem hagyja, hogy odatapadjon. Forró sütőbem viszonylag hamar átsül.

Megjegyzés

Lehet úgy is készíteni, hogy nem szaggatjuk ki, hanem egyben tepsibe tesszük, és paradicsomos vagy tejfölös-szalonnás feltétet készítünk hozzá. Úgy is nagyon finom.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

Nety67
Kedves \"Kis csillag\"! Az elkészített bodagból, vagy nevezzem csúzli tölteléknek, nagyon szívesen küldenék önnek, csak nem tudom a címét. Vendégeimmel kíséreltük megsütni eme költeményt, de sem a hőfok állítgatásával, sem másfajta trükkel nem sikerült pogácsát kreálnunk ebből a receptből.
Kittiyboszi
Köszi a receptet! Az egész családnak nagyon ízlett.Még Öcsém is evett belőle,pedig amúgy nem szereti.
Lucvarek
Kipróbáltam 200 fokon és 45 percen, de vigyázzatok szerintem ez sütő függő, mert majdnem megégett mire észbe kaptam, így kicsit nyers is maradt. Viszont olyan finom, hogy elsózva (3 púpozott teáskanál só) és kicsit nyersen is elfogyott!!!
arkana
Lehet hogy rossz ez a recept. Másfél kg krumplihoz fél kg liszt meg 20 dkg zsír, abból nem tészta lesz, hanem valami krémszerű ragadós dolog, amit kinyújtani és kiszaggatni nem lehet. Legalábbis nálunk ez lett belőle, bár a krumpli nem magyar volt.
papp73
Én így ahogy a receptben van, készítettem el a pogit... isteni lett! Gyermekkorom emlékei jöttek elő! Köszi a csodás receptet!
akiraly
Az én nagymamám meghámozva, felkockázva főzte meg sóss vízben a krumplit. Szerinte héjában főzve \"szappanos\" lesz.
linzerkarika
Két teáskanál só kevés bele. Elektromos sütőben, hagyományos sütési módon, 200 fokon kb. 3/4 óra alatt megsül. Tuti finom! Hasonlít a nagymamám krumplis pogácsájára :)
pentem
Én is valami hasonló krumplis pogácsát szoktam sütni. ( a mértékeket nem tudom pontosan, de lehet, hogy ugyanez) Mindenki imádja. Bableveshez isteni. Nem kell bele élesztő. Ez viszonylag lapos. Kb 1cm vastag, lapos pogi, és nem is nő meg. A szaggatás előtt nem bevagdaljuk, hanem a szaggatóval egymást keresztező köröket szoktunk belenyomni, viszonylag lágyan. Mi félidőben meg szoktuk fordítani. A anyósom olajban kisüti. A férjem nálunk evett először így sütve, s nagyon szereti.
hollosneilles
Élesztőt nem raksz bele?
akiraly
Én meg pont úgy tudom, hogy még forrón kell az átnyomott krumlihoz keverni a lisztet aztán meg a zsírt. Emlékszem, hogy amikor a nagymamám csinálta nekünk gyerekeknek a környékén kellett lenni, ha kapni szerettünk volna az átnyomott (de még nem lisztes) krumpliból egy kis gombócot.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes