- Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 20 dkg sertészsír
- 50 dkg liszt
- 2 egész tojás
- só ízlés szerint /sok kell!/
Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, közben a hozzávalókat összekészítjük. A burgonyát még forrón meghámozzuk. Fontos, hogy forró legyen, amikor a többi hozzávalót beledolgozzuk. Tehát forrón átnyomjuk burgonyanyomóval, és azonnal hozzáadjuk a lisztet, zsírt, tojást és a sót. Ezután nyújtjuk, szaggatjuk. Nem kell a tepsit kivajazni, amibe beletesszük, hiszen a kisült zsír nem hagyja, hogy odatapadjon. Forró sütőbem viszonylag hamar átsül.
Lehet úgy is készíteni, hogy nem szaggatjuk ki, hanem egyben tepsibe tesszük, és paradicsomos vagy tejfölös-szalonnás feltétet készítünk hozzá. Úgy is nagyon finom.
Hozzászólások
1/2