Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a lista! Ezek a legjobb világos sörök a Nébih szerint

default user icon
MME
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a nyár egyik nagy slágerét, a világos, dobozos söröket tesztelte. A következő italok mindegyike biztonsággal fogyasztható - persze csak mértékkel!

A termékek kiválasztásába most először a fogyasztók is beleszólhattak, ugyanis ők határozták meg, melyik söröket vizsgálja a hatóság. A Nébih munkatársai 12 nagyobb üzletlánc kínálatát mérték fel, ahol több mint 120 különböző márkájú vagy típusú sört találtak. A listát először alkoholtartalom alapján szűkítették, majd két csoportban, 20-20 termék közül szavazhattak kedvenceikre. Végül, több mint ezer voks alapján, 14 hazai és 6 külföldi előállítású sör jutott be a 20 tesztelendő termék közé.

A söröket laboratóriumba vitték, ahol ellenőrizték őket, és kiderült, hogy minden termék maradéktalanul megfelelt az előírásoknak, majd kezdetét vette a kedveltségi teszt, ahol szakértő és laikus kóstolók szín, illat, íz, külső megjelenés, csípősség és keserűség alapján értékelték az italokat. A minőségi világos sörök közül első helyen a Heineken, második a Budweiser, harmadik helyen pedig a Dreher és a Pécsi Sör végzett holtversenyben. A világos sörök csoportjában a Steffl volt a kóstolók kedvence, második lett a Tuborg, harmadik helyen pedig a Borsodi végzett. A teljes listát IDE KATTINTVA tudod megnézni! 

SÖRKORCSOLYATESZT: SZERINTÜNK EZ A LEGJOBB SÓS PEREC!>>> 

5 TIPP, HOGYAN VÁLASSZ SÖRT EGY ÉTELHEZ>>> 

CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK - SZERINTÜNK EZEKET IGYÁTOK!>>> 

10 GYAKORI TÉVHIT A SÖRRŐL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss