Elkészítés: Először a hagymát apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd szintén felkockázzuk (Egyforma méretűre! Minél apróbb, annál hamarabb lesz kész a leves). A petrezselyemzöldet felaprózzuk. A virsliket felszeleteljük karikára. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd pirospaprikát szórunk bele, felöntjük vízzel és beletesszük a burgonyát. ízlés szerint megsózzuk. Ezután beletesszük a paradicsomot és paprikát (bevagdosva). Amikor félig megpuhult a burgonya, hozzátesszük a virsliket. Tejfölös vagy tejes habarást készítünk. A levest félrehúzom a tűzről, hozzáadom a tejet. A levessel (folyamatos keverés mellett) felhígítom a habarást, majd amikor elég híg, visszaöntöm a levesbe. Ezután a tetejére szórom a petrelyezsemzöldet. Majd visszateszem a tűzre és pár perc alatt készre főzöm.
Személyes hozzáfűzés: A hozzávalók aránya változhat, ezek csak körülbelüli értékek! Érdemes kipróbálni, mi imádjuk! Zöldségekkel, kolbásszal stb. lehet dúsítani. Jó étvágyat kívánunk hozzá!