Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 teáskanál cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, hólyagosra kidolgozzuk, majd kétszeresére kelesztjük.
Közben a tölteléket elkészítjük: a darált mákot 4 dkg porcukorral, 1 dkg vaníliás cukorral és 4 evőkanál tejjel összekeverjük. A diónál is így járunk el, reszelt citromhéjat keverünk még bele. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a 4 dkg porcukrot, a pudingport, a vajat, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és a mazsolát.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk-húzogatjuk, és hosszanti irányban 3 darab kb. 15 cm széles csíkra vágjuk. Rúdformán a tésztacsíkok közepére halmozzuk a háromféle tölteléket, feltekerjük, és laza fonattá gabalyítjuk.
A formát kikenjük vajjal, a kalácsot beletesszük, és letakarva addig kelesztjük, amíg egészen ki nem tölti.
Tojássárgával lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre