Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai spagetti (klasszikus recept)

3/5

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7,5 dkg húsos szalonna
  • 1 szál sárgarépa
  • 8-10 cm szárzeller
  • 40 dkg vegyes darált hús
  • 2 ek olíva olaj
  • bors
  • 1 dl tej
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk frissen aprított oregánó
  • 40 dkg daraboltparadicsom-konzerv
  • cukor ízlés szerint
  • 40 dkg spagetti
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1-2 szál friss kakukkfű
  • friss bazsalikom

Elkészítés

    1. A zöldségféléket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a répát a szárzellert és a szalonnát felkockázzuk.
    2. A szalonna zsírját kevés forró olaj on kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd a darált húst, és kevergetve jól megpirítjuk. Felöntjük a borral vagy zöldséglével, és kis lángon főzve elpárologtatjuk a folyadékot.
    3. Sóval, borssal, friss kakukkfűvel fűszerezzük. A tejet belekeverve selymes állagú szószt főzünk belőle. Az oregánót,a  cukrot és paradicsomot is hozzáadva alacsony hőmérsékleten, lassú tűzön 30 percig főzzük.
    4. A csomagoláson megadott utasítás szerint elkészítjük a spagettit. Leszűrjük, kissé lecsepegtetjük, majd tányérokba szedve, a mártással leöntve, sajttal, kakukkfűvel és bazsalikommal megszórva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin