Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A darált hús az egyik legsokoldalúbb hozzávaló: egyrészt készülhet bármilyen húsból, másrészt az előételtől a tésztaételeken át levesbetétig bármi készülhet belőle. Most mutatunk 15 isteni fogást ebből a csodaalapanyagból!
Ha valaki egy könnyű, de mégis laktató fogásra vágyik, akkor ez a rakott zöldbab kiváló választás! A tökéletes végeredmény titka a megfelelő rizs-hús-zöldbab arányban rejlik, illetve, hogy ne sajnáljuk a tejfölt sem a rétegezéskor, sem pedig a tetejéről.
Videó
Amikor valami igazán laktató ételre vágysz, amit egyszerű elkészíteni, és garantáltan az egész család imádja majd, akkor kapd elő ezt a darált húsos rakott tészta receptet, és megígérhetjük, hogy senkit nem ér majd csalódás!
Pataki Nóra
A nyarat nemcsak a jó idő miatt szeretjük, hanem azért is, mert a piacokon bőségesen válogathatunk a friss zöldségekből. A cukkiniből, karalábéból, padlizsánból, patisszonból sok laktató ételt készíthetünk. Ezúttal olyan töltött finomságokat hoztunk nektek, amely az egész család kedvence lesz.
Egyetlen lábas, serpenyő kell csak, amibe mehet az összes hozzávaló, fél óra múlva pedig már fogyaszthatod is a kész ételt. Az egyedényes tészták nagy előnye, hogy pillanatok alatt készen vannak, szaftosak maradnak és laktatóak. Ez a darált húsos paradicsomos penne mindenki kedvence lesz.
Kulcsár Tímea Ágnes
Ha tészta és darált hús van otthon, akkor biztosan nem marad éhes a család. Ebből a két alapanyagból finom, laktató ebédet vagy vacsorát lehet készíteni. Íme néhány recept a bolognai spagettin túl.
A palacsintát mindenki szereti, főleg az édes változatot. Ám nemcsak desszertként, hanem főételként is megállja a helyét a palacsinta. Hússal töltve laktató fogásokat készíthetünk belőle. A hortobágyi, erdélyi, vagy a bakonyi palacsinta hétvégi ebédnek is kitűnő választás.
Zsanna
A fasírt az egyik legkedveltebb magyar étel. Szuper választás ebédre, vacsorára, mert könnyen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul nemcsak darált húsból, hanem zöldségekből, például karfiolból, vagy cukkiniből is készíthetsz ropogós, fűszeres finomságot.
Klement Noémi
Ilyen morcos időben nincs is jobb, mint egy finom és tartalmas leves. Főleg, ha sajt is van benne, és ropogósra sült darált hússal kell megszórni...
A chili con carne szó szerinti jelentése: húsos csili. Bár sokan azt gondolják, ez az étel Mexikóból származik, ez azonban nem így van, származási helye az amerikai Texas. Eredetileg egy csilis marharagú volt, ami apróra vágott marhahúsból készült. Az étel 19. századi megszületése óta számtalan változatban vált ismertté. A marhahúskockákat bab egészítette ki, ma pedig gyakran darált húsból főzik.
DÖMÖTÖR VIOLA
Morzsálós Mirza
Kovács Ágnes