Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmás-sütőtökös sertéscomb

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg dióbél
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg birsalma
  • 20 dkg sütőtök
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés

    1. A vöröshagymát kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Megszórjuk az előzőleg megpirított (száraz serpenyőben), durvára vágott dióval, és hozzáadjuk a mazsolát is. Kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk.
    2. Ha a hús is puha, beletesszük a megtisztított, csíkokra vágott birsalmát és sütőtököt. Lassú tűzön tovább forraljuk, de ügyelni kell arra, hogy a tök és a birsalma ne menjen szét, roppanós maradjon és ne legyen rajta túl sok lé. Sült krumplival, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Kormányos Lászlóné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin