Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Anyukám meggylevese

default user icon
2 1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliáscukor
  • 10-15 szem édesítőtabletta
  • 1,5 l víz
  • 40 dkg magozott meggy
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A tejfölt, keményítőt, lisztet, pudingport, vaníliás és kristálycukrot egy kevés vízzel simára kikeverjük. Amikor csomómentes, felönjük a vízzel. Beletesszük az édesítőt és felforraljuk. Ha egyet forrt, belerakjuk a meggyet, elzárjuk alatta a tüzet. Ízlés szerint teszünk bele citromlevet. Jéghidegen az igazi !

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

LaLinea
Hehe, én ennek ellenére azért magozom, mert úgy gyorsabban lehet enni - ez is egy szempont :-)
A meggyleves sokkal finomabb, ha nem magozzuk ki a meggyet, - legfeljebb nem lehet olyan "szalonképesen" enni!

Hasonló Receptek

Magazin