A legjobb palacsintatészta

default user icon
126 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!

Megjegyzés

A legtökéletesebb palacsintarecept... Sok kísérletezgetés eredménye!

A receptet T.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ivácsony-Mudris Anikó 4 hónappal ezelőtt
Valóban a legjobb palacsintatészta, amit eddig készítettem! El is mentettem magamnak a receptet :) köszi!
Csehné Zsuzsi 8 hónappal ezelőtt
Ez egy tökéletes recept! Akinek szakadozik,túl gyorsan süti, akinek száraz a széle, túl lassan. Ennyi a titok. Köszönöm a receptet.
nincs 10 hónappal ezelőtt
pingvin001-te megis mirol beszelsz?? :D csirkeszarny ,vegeta , gomba stb te igy csinalod a palacsintat?? ez jo Most megyek ezt a receptet kiprobalni , remelem nekem is bejon!
angelove 1 évvel ezelőtt
Nekem nagyon olajos lett a tészta, de ízlések és pofonok! :) Viszont negatív dolog volt még az is hogy eléggé szakadós. A széle valóban ropogós, a belselye finom puha.
cs k 1 évvel ezelőtt
Szia nagyon jó állaga van a tésztának picit szakadós de isteni puha!! Töltelék nélkül is szuperfincsi. Az olaj puhítja meg a kisült tésztát , nyugodtan bele lehet tenni kell is bele. Ez azoknak szól akik aggódnak az olaj miatt, nem lesz olajos nem lesz száraz :) :*
Varga Debora 1 évvel ezelőtt
A recept tökéletes! Én fele-fele arányban teljeskiörlésűlisztből csináltam és így is nagyon szuper lett, bátran ajánlom mindenkinek :)
Glancz Zsolt 1 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nekem sajnos nem jött be 2 különböző palacsintasütőben is leragadt mérgemben vettem egy újat avval is ugyanez pedig a recept szerint adagoltam mindent. Így keresek másik receptet mert ez nekem nem jött be a 3. teflonos volt mégis. Üdv.
kanyo andrea 1 évvel ezelőtt
Beirtam a google-be, hogy palacsinta teszta es ezt a receptet dobta ki eloszor! Elolvastam es szinpatikusnak tunt, igy nekilattam bekeverni. Viszont en csak egy pici olajat tettem a tesztahoz, a megadott mennyiseg szerintem eleg sok! Igy sem ragadt le, szepen kisult, mindig tettem ala egy pici olajat. Nagyon jo allaga lett a kisult tesztanak, csak a szele volt egy ici-picit szaraz. Elmentettem a receptet, maskor is el fogom kesziteni!
Pethő Bálint 1 évvel ezelőtt
+vagnerlevente Az olajat a masszába kell önteni, aztán a serpenyőbe egy pici olajat, de azt is minél jobban szétoszlatni.
Vágner Levente 1 évvel ezelőtt
Egy kérdésem lenne: a 3/4 dl olajat össze kell keverni a többivel, vagy a serpenyőbe önteni? Előre is köszi :)

Hasonló Receptek

Magazin