Vendégváró kifli

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A puha margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztő, a kefir, az olaj és 2 tojás hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükségesnek tartjuk, még adhatunk a tésztához kefirt vagy akár tejfölt is.

Az elkészült tésztát 8 egyenlő nagyságú részre osztjuk. Mindegyik darabot kerek tányérnagyságú lappá nyújtjuk. 4 lapot megkenünk a sós margarinnal, majd rájuk helyezünk 1-1 üres lapot. Az így elkészült - most már csak - 4 lap mindegyikét 4 cikkbe vágjuk, majd minden cikket további 3 felé vágunk. Az így kapott (összesen 48 db) körcikk mindegyikét a szélesebb felétől kezdődően szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Felvert tojássárgájával megkenjük a kifliket. Tetejüket ízlés szerint reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal szórhatjuk meg.

Ezt követően 1 óra hosszat pihentetjük a kifliket, majd hideg sütőbe helyezve, a hőmérsékletet fokozatosan emelve kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss