Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török pizza II.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 nagy kanál tejföl
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 kiskanál cukor
  • 4 kanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált hús (mindenki ízlése szerinti húst válasszon)
  • 3 ujjnyi szalonna
  • 1 hagyma
  • 1 kisebb paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • oregano
  • pirospaprika
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • cukor
  • gomba
  • cukkini
  • sajt

Elkészítés

Elkészítés: Elsőként a tölteléket készítjük el. A kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rajta megdinszteljük a hagymát és a paprikát. Megszórjuk borssal, majoránnával, kevés pirospaprikával, majd felöntjük fél bögre vízzel. Hagyjuk 5 percig rotyogni, de figyeljünk, hogy ne égjen oda. Ezek után adjuk hozzá a húst, a préselt fokhagymát, sót, oregánot és annyi vizet, ami a végére elfő, mert sűrű tölteléket kell kapnunk. A végén jöhet a paradicsompüré és ízlés szerinti cukor, amivel selymesebbé tesszük a paradicsomot. Hagyjuk hűlni.

A tésztához nem kell külön felfuttatni az élesztőt, hanem mindent beleteszünk egy tálba, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy egy puha, de rugalmas, pizzaszerű tésztát kapjunk. Nekem kb. 3 dl volt. Dolgozzunk a robotgép csigás végével. Meleg helyen minimum 1 órát kelesszük.

Lisztezett munkapulton osszuk a tésztánkat 4 részre. Minden egyes résszel hasonlóan kell eljárni. Nyújtsunk oválisra, vékonyra. Kb. akkorára, mint a tepsink hossza. Én jelen esetben a hosszát széltében vettem. Tegyük a tetejére a darált húst, de a szélén hagyjunk 2 ujjnyi szabad részt, amit ráhajtunk, és a 2 végét egymásra tesszük, megnyomkodunk vagy csipkedünk, hogy úgy is maradjon. Mehet a sütőpapíros tepsire.

És ekkor azzal gazdagítjuk, amivel csak akarjuk. Kettőt simán hagytam, a harmadik gombát tettem, a negyedikre gombát és cukkiniszeleteket, majd mindegyiket megszórtam sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Tálalásnál érdemes szeletekre vágni, hogy mindenki tudjon mindenből enni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss