Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökhummusz

MME MME
Hozzávalók
  • 1 kg sütőtök
  • olívaolaj
  • 2-4 ek citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 ek tahini
  • 1⁄2 tk só
  • 1⁄4 tk őrölt csilipaprika + a tálaláshoz
  • friss petrezselyem
  • szezámmag
  • hántolt tökmag

Elkészítés

  1. A sütőtököt hámozzuk meg, a rostos-magos közepét kaparjuk ki, a húsát kockázzuk fel. Szórjuk a tökkockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd süssük puhára 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, közben néhányszor forgassuk át.
  2. A tököt a citromlével, a meghámozott, összezúzott fokhagymával, a tahinivel, a sóval és a csili vel együtt késes aprítóban törjük krémesre, egy kevés vízzel lazít hatjuk. Kanalazzuk tálba, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd szórjuk meg egy kevés durvára vágott petrezselyemmel, szezám mag gal és hántolt tökmaggal.

    Ajánljuk még:

    HUMMUSZ, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD: CSICSERIBORSÓKRÉM SÜTŐTÖKKEL TURBÓZVA! >>> 

    10 SÜTŐTÖKKRÉMLEVES, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD, AMÍG TART A SZEZON! >>> 

    SÜTŐTÖK - ÉDESEN ÉS SÓSAN - VÁLOGATÁS >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss