hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökhummusz

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A sütőtököt hámozzuk meg, a rostos-magos közepét kaparjuk ki, a húsát kockázzuk fel.
  2. Szórjuk a sütőtökkockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd süssük puhára 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt. Közben néhányszor forgassuk át.
  3. A megsült tököt a citromlével, a meghámozott, összezúzott fokhagymával, a tahinivel, a sóval és a csilivel együtt késes aprítóban keverjük krémesre, kevés vízzel lazíthatjuk, ha szükséges.
  4. A hummuszt kanalazzuk tálba, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd szórjuk meg egy kevés durvára vágott petrezselyemmel, szezámmaggal és hántolt tökmaggal.
  5. Pirítóssal, zöldségekkel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss