Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A vegánok és a laktózérzékenyek számára nehéz olyan tésztaszószt találni, ami kellően krémes és mégis olyan az ízvilága, mintha tejszínnel lenne elkészítve. Szerencsére létezik egy olyan összetevő, ami megoldást jelent mindenkinek, aki kényszerűségből vagy önként száműzi étrendjéből a tejet, a tejtermékeket és a tojást.
Fotó/Videó: Bálint Mátyás
Ha szereted a csicseriborsót, ez a közel-keleti kence az egyik nagy kedvenced lesz! Fogyaszthatod pirítósra kenve, salátára öntve, de akár sült csirkével vagy sült zöldségekkel is. Mutatjuk, hogyan készítheted el otthon!
Vitai Kati
Unod már reggelente a zsíros deszkát, a felvágottas vajas kenyeret vagy a bolti szendvicskrémeket? Vigyél egy kis változatosságot a reggelidbe ezekkel az istenien finom és egészséges krémekkel.
Videó
Ezt a sütőtökös variációt ha egyszer kipróbáltad, nem biztos, hogy valaha máshogy akarod majd elkészíteni! Sütőtökös hummusz, az ősz sláger kencéje! Próbáld ki, készítsd el a videó alapján, érdemes.
A falafel, a humusz, vagy a labane olyan keleti ízek, amiket nem csak mártogatósként képzelhetsz el, hanem főételek szuper kiegészítőjeként is.
Nem csak margarin, vaj és sajtkrém van a világon: megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit. Vegán házigazdánk megmutatja a 4 legjobbat!
A humusz rendkívül finom, könnyen elkészíthető kence, amivel színesebbé, izgalmasabbá és egészségesebbé tehetjük a reggeli-esti étkezéseinket. A Közel-Keletről származó fogás alapeleme a csicseriborsó, amit szezámmagkrémmel és fűszerekkel kiegészítve kínálnak.
Kenyér, kalács, vaj, felvágott, sajt, lekvár. Kicsit unalmasnak tűnik már. A most következő feltétekkel izgalmasabbá teheted a hagyományos édes vagy sós szendvicseket! 13 gyorsan elkészíthető krémet, pástétomot mutatunk be!
A humusz maga a csoda: csicseriborsó konzervből egyszerűen elkészíthető, vas-, C-vitamin és rosttartalma miatt szuperegészséges, ízletes reggeli, vagy előétel, vagy mártogatós, vagy kence. Próbáljátok ki a Mautner Zsófi-féle változatot - garantáltan isteni!
SB
Most nem a szerves anyagokban gazdag feketeföldről, hanem egy finom krémről szól, melynek fő alkotórésze a csicseriborsó.
HL
A szezámmag évezredek óta fontos alapanyagnak számít a világ számos részén, ma már nálunk is szinte minden élelmiszerüzletben kapható, de a belőle készült termékek is mind inkább meghódítják a világ konyháit. A két legfontosabb és nem mellesleg legegészségesebb készítmény a szezámkrém és a szezámsó.
Nemcsak vegetáriánusoknak jó választás, de ők különösen szeretik, hiszen nagyon egészséges és fehérjében különösen gazdag zöldségféle. Belőle készül a humusz, a falafel, de nagyon finom salátákban, currykben, levesekben is. Lisztjéből lepények készülnek szerte a világon. Csicserizzünk együtt!