Olaszos pizzarudacskák

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval és a fűszerkeverékkel, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és az élesztős tejet. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután diónyi darabokat tépünk belőle, és kis rudakat sodrunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk (a papír a sajt leragadása ellen kell). A kész rudakat megkenjük olívaolajjal, (hogy jobban tapadjon rájuk a sajt), és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg pirulni kezd. Jól záródó dobozban tároljuk.

Megjegyzés

Ezt a tésztát szoktam pizzaalapnak használni, de akkor nem kell alá sütőpapír. A sajtot bele is gyúrhatjuk a tésztába, illetve a fűszerezésen is változtathatunk. Néha perecet készítek, és magokkal szórom, vagy sós vízzel kenem meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss