Narancsos madeleine lépésről lépésre

75 perc
bonyolult
átlagos
45 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, sót, sütőport összekeverjük, majd egy másik tálban a tojásokat egy habverővel jól kikeverjük, és a lisztes keverékhez öntjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk, végül a narancshéjat, a vaníliaaromát, és a narancslekvárt is, majd teljesen egyneművé keverjük.
  3. A formákat kivajazzuk, kilisztezzük.
  4. Egy evőkanálnyi masszát teszünk minden egyes formába, majd 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. (A sütési idő sütő függő!)
  5. A sütiket kiborítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd belemártjuk a madeleine végét, és egy rácsra téve hagyjuk megdermedni. 

     

Megjegyzés

Nagyon finom édes sütemény. - Erika Gazdagné

Ezek is érdekelhetnek

Friss