Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt túrós batyu

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 1 bő evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg félzsíros tehén túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • kb. 2 evőkanál cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a túrót összetöröm, hozzákeverek tejfölt, darát, cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát, majd a felvert tojást is.

A tésztához valókból keverőtálban tésztát dagasztok, langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztem, lisztezett deszkán kb. félujjnyi vastagra kinyújtom, és kb. 8x8 cm-es kockákra vágom. A tésztát megtöltöm a túróval, átlósan a tészta csücskeit összefogom, egyet csavarok rajta, és sütőpapírral bélelt tepsibe nem szorosan egymás mellé helyezem.

A tésztát addig pihentetem, ameddig a sütő 190 fokra bemelegszik, közben 1 tojás sárgájába kevés tejet keverek, és megkenem a batyukat, majd a sütőbe tolom, kb. 25-30 perc alatt megsütöm.

Tálalásnál porcukorral megszitálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss