A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és összegyúrjuk. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Az első tésztagombócot, lisztezett felületen kinyújtjuk és belesimítjuk egy kb 20x30-as kivajazott, lisztezett tepsibe.
Megkenjük az egyik kiválasztott lekvárral, majd rásimítjuk a második kinyújtott tésztát. Ezt is megkenjük a tetszés szerinti lekvárral és betakarjuk a harmadik kinyújtott tésztával. (Ha a lekvár hígabb lenne elkeverhetünk benne 1-1 ek kekszmorzsát.)
Végül rákenjük a maradék lekvárt és rásimítjuk az utolsó tésztalapot.
Megkenjük a tetejét tojással és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Szórjuk meg a tetejét porcukorral és durvára vágott mandulával.
Olcsó és nagyon finom sütemény. Az ananász dzsemet nagyon szeretem így minden évben, decemberben főzök be pár üveggel. Ebbe a sütibe most rumos szilva, ananász és málnalekvár került. - Baloghné Judit