Gölödinleves

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 2 szem burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 evőkanál paradicsomlé
  • A gölödinhez:
  • 50 dkg burgonya
  • liszt szükség szerint

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat megtisztítjuk, karikára vagdossuk, majd az olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel és pirospaprikával. Ezután 2 liter vízzel felengedjük, beletesszük a züldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomlét is hozzáöntjük. Lassú tűzön forraljuk.

Elkészítjük a gölödineket. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyatörővel összetörjük. Megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy az jól gömbölyíthető legyen.

Amikor már majdnem kész a leves, forrás közben belefőzzük a gölödineket. Akkor kész, ha a burgonyagombócok feljönnek a
tetejére.

Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss