Elkészítés: 20 dkg margarint 20 dkg cukorral habosra kavarunk. Adunk hozzá vaníliás cukrot, 20 dkg darált diót, 10 dkg lisztet, késhegynyi sütőport, amit néhány csepp citromlével lecsepegtetünk. Végül 6 tojás felvert fehérjét keverjük hozzá. Kikent tepsibe téve majdnem egészen megsütjük. A 6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral habosra keverjük, a majdnem megsült tésztára kenjük. Visszatesszük a sütöbe, de már csak kis lángon szárítjuk, nehogy megbarnuljon.
1 tojást 10 dkg porcukorral összekeverünk, és gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, adunk hozzá 10 dkg margarint, és habosra kavarjuk. Mandulaesszenciával ízesítjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, csokidarával vagy kókuszreszelékkel behintjük, kis kockákra vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre