Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás túrós pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt (15 dkg szénhidrát-csökkentett liszt, 15 dkg rozsliszt, 5 dkg simaliszt)
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg light margarin
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojás sárgája
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 kupak folyékony édesítő
  • 1 tk vanília-aroma
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1/2 darab citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk folyékony édesítő
  • vanília-aroma ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojásfehérje habnak
  • 1 csomag pudingpor (vaníliás, főzős)
  • 4 dl joghurt (natúr, sovány)
  • 5 db barack (szeletelve)

Elkészítés

1.

A szénhidrát-csökkentett lisztből, rozslisztből és a a finomlisztből, sütőporból, margarinból, vízből, a tojás sárgájából, a citrom reszelt héjából, a vanília aromából és az édesítőből jól gyúrható tésztát gyúrunk.

2.

A tészta 3/4 részét a tepsiben kinyújtjuk (40x30-as tepsi), 1/4 részéből pedig majd rácsot teszünk a tetejére.

3.

A töltelékhez 2 tojásfehérjéhez hozzáadunk kevés sót, majd 1 kupak folyékony édesítővel kemény habot verünk belőle.

4.

A túrót, a citrom levét és reszelt héját, a vanília-aromát, a tojást és a megfőzött vanília pudingot, valamint a joghurtot összekeverjük. Beleforgatjuk a feldarabolt barackokat, majd legvégül hozzákeverjük a habot.

5.

A tölteléket a tésztára simítjuk, majd rátesszük a tésztarácsokat. Előmelegített sütőben 50 percig 185 fokon sütjük. 

Megjegyzés

Én minden sütit diétásan sütök. Ez a tészta természetesen egy alap pitetészta. Tölteléket azt teszel bele, amit akarsz, de egy jó tanács: mindig tegyél hozzá 1 csomag vaníliás pudingport, ez szépen összetartja a gyümölcsöt is. - windkriszta

Ezek is érdekelhetnek

Friss