A szénhidrát-csökkentett lisztből, rozslisztből és a a finomlisztből, sütőporból, margarinból, vízből, a tojás sárgájából, a citrom reszelt héjából, a vanília aromából és az édesítőből jól gyúrható tésztát gyúrunk.
A tészta 3/4 részét a tepsiben kinyújtjuk (40x30-as tepsi), 1/4 részéből pedig majd rácsot teszünk a tetejére.
A töltelékhez 2 tojásfehérjéhez hozzáadunk kevés sót, majd 1 kupak folyékony édesítővel kemény habot verünk belőle.
A túrót, a citrom levét és reszelt héját, a vanília-aromát, a tojást és a megfőzött vanília pudingot, valamint a joghurtot összekeverjük. Beleforgatjuk a feldarabolt barackokat, majd legvégül hozzákeverjük a habot.
A tölteléket a tésztára simítjuk, majd rátesszük a tésztarácsokat. Előmelegített sütőben 50 percig 185 fokon sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!