Diétás túrós pite

65 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szénhidrát-csökkentett lisztből, rozslisztből és a finomlisztből, sütőporból, margarinból, vízből, a tojássárgájából, a citrom reszelt héjából, a vanília aromából és az édesítőből jól gyúrható tésztát készítünk.
  2. A tészta 3/4 részét a tepsiben kinyújtjuk (40x30-as tepsi), 1/4 részéből pedig rácsot teszünk a tetejére.
  3. A töltelékhez a tojásfehérjéket kevés sóval picit elkeverjük, hozzáadjuk az 1 kupak folyékony édesítőt és kemény habot verünk belőle.
  4. A túrót, a citrom levét és reszelt héját, a vanília aromát, az egész tojást és a megfőzött vanília pudingot, valamint a joghurtot összekeverjük. Beleforgatjuk a feldarabolt barackokat, majd legvégül hozzákeverjük a tojáshabot.
  5. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd rátesszük a tésztarácsokat. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig.
  6. Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Én minden sütit diétásan sütök. Ez a tészta természetesen egy alap pitetészta. Tölteléket azt teszel bele, amit akarsz, de egy jó tanács: mindig tegyél hozzá 1 csomag vaníliás pudingport, ez szépen összetartja a gyümölcsöt is. - windkriszta

Ezek is érdekelhetnek