A szénhidrát-csökkentett lisztből, rozslisztből és a finomlisztből, sütőporból, margarinból, vízből, a tojássárgájából, a citrom reszelt héjából, a vanília aromából és az édesítőből jól gyúrható tésztát készítünk.
A tészta 3/4 részét a tepsiben kinyújtjuk (40x30-as tepsi), 1/4 részéből pedig rácsot teszünk a tetejére.
A töltelékhez a tojásfehérjéket kevés sóval picit elkeverjük, hozzáadjuk az 1 kupak folyékony édesítőt és kemény habot verünk belőle.
A túrót, a citrom levét és reszelt héját, a vanília aromát, az egész tojást és a megfőzött vanília pudingot, valamint a joghurtot összekeverjük. Beleforgatjuk a feldarabolt barackokat, majd legvégül hozzákeverjük a tojáshabot.
A tölteléket a tésztára simítjuk, majd rátesszük a tésztarácsokat. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig.
Én minden sütit diétásan sütök. Ez a tészta természetesen egy alap pitetészta. Tölteléket azt teszel bele, amit akarsz, de egy jó tanács: mindig tegyél hozzá 1 csomag vaníliás pudingport, ez szépen összetartja a gyümölcsöt is. - windkriszta