Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Most, hogy vége a karácsonynak és az utolsó bejglit is magunkba tuszkoltuk, és pár nap múlva itt az újév, érdemes új lapot nyitni és egészségesebb recepteket is kipróbálni. Mi, magyarok híresen keveset fogyasztunk zöldségekből, pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként napi közel fél kiló zöldséget és gyümölcsöt kellene enni. De hogyan lehet friss zöldségekből egyszerű, de mégis laktató téli fogásokat készíteni? Segítünk!
Kallódik a konyhádban néhány friss paprika? Akkor mutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőlük ebédre vagy vacsorára - a lecsótól kezdve a töltött paprikán át a sültpaprika-krémlevesig összegyűjtöttük a kedvenc paprikás receptjeinket. Nálad melyik a befutó?
Alexandra
Kőrösy Gabriella
Videó
A kápia paprika édeskésebb íze miatt az egyik legfinomabb paprika. Kiváló alapanyag arra, hogy megsütve körethez keverjük, vagy paprikaszószt készítsünk belőle, vagy selymes krémlevest. Levesként hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.