Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A tej és a tejtermékek a kiegyensúlyozott, vegyes étrend fontos részei, és a bennük található értékes tápanyagok hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez. Meglepő, hogy miközben ezt a legtöbben így gondolják, mégis évről-évre egyre kevesebbet fogyasztunk ezekből az élelmiszerekből. A szakértők ezért a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás fontosságára hívják fel a figyelmet.
A 10-12 éves korú gyermekek közel fele a mindössze hetente néhány alkalommal, fogyaszt magas kalcium tartalmú tejtermékeket, például joghurtot – derült a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által, 860 gyermek megkérdezésével készített országos felmérésből. A felmérés rávilágított arra is, hogy a gyermekek tejtermék fogyasztása annak ellenére ilyen alacsony, hogy 10-ből 4 gyerek már tudja, hogy naponta legalább 0,5 liter tejet vagy azzal egyenértékű tejterméket kellene fogyasztania.