Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Dr.Gondek Károlyné
Cikk
MME
A bodzaszörp akkor a legfinomabb, ha házilag készítjük, és akkor a legegészségesebb, ha a lehető legkevesebb cukrot rakjuk bele. De akkor hogyan lesz belőle szörp? És mi tartósítja? Máris mutatjuk a szuper egészséges, cukormentes bodzaszörp receptjét!
Promóció
Ha a késő tavasz, kora nyár két emblematikus gasztrosztárját, az epret és a bodzát egy lekvárban egyesítjük, annak olyan mennyei főzet lesz a végeredménye, amit persze befőzőcukorral tartósítunk, de egyáltalán nem biztos, hogy egyetlen üveg is megéri a telet! Érdemes tehát minél többet készíteni belőle.
Török Zsuzsa
Nyílik a bodza! Szedj minél több illatos fehér virágtányért, és süsd meg palacsintatésztában, főzd meg szörpnek, zselének, ízesíts vele fagyit, bólét, koktélt, krémeket és süteményeket, készíts el pezsgőnek vagy akár ecetnek!
WM
A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza. Az út szélén tenyérnyi virágaival bólogató fáról viszonylag keveset tudunk, de a bodzaszörpöt mindenki ismeri és szereti.
Habliliom
A hónap második felének vitathatatlan sztárjai a tányérnyi hófehér, illatos és aromás bodzavirágok erdők szélén, kertek alján, valamint az egyre bővülő eperkínálat a piacokon. Egyik finomabb, mint a másik, és mindkettő nagyon sokrétűen hasznosítható a konyhában.
Ha ebben a gyönyörű nyár eleji időben kimozdulunk, és miért is ne tennénk, mindenhol fehér pompába öltözött bodzabokrokat látunk, illatuk keveredik az akácéval.