A bodzavirágtányérokat megmossuk, majd az apró virágokat lecsipegetjük vagy ollóval levagdossuk. A tojásokat feltörjük,kettéválasztjuk a sárgáját és fehérjét. A tejet mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk atojások sárgáját, 2-3 evőkanál lisztet és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, rászórjuk a virágokat és a reszelt citromhéjat, majd a lisztes masszába keverjük. Hozzáadjuk a bodzaszörpöt vagy a cukrot. Ha szükséges, adunk még hozzá lisztet. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk. (Pihentetni nem kell, azonnal süthető.)
Kis lángontetszés szerinti méretű palacsintákat sütünk, melyek vaskosabbak mint a hagyományos palacsinta. (A szörptől vagy cukortól hamarabb barnul, ezért ügyeljünk a sütésre.) Amikor a széle már színesedik, körbe-körbe fellazítjuk a szélét, kissé alányúlunk és meglebegtetjük, így a közepe sem ég oda.
Feltekerve, háromszögre vagy párnaformára hajtva tálaljuk. Megtöltjük vagy díszítjük az eperrel és afagylalttal, apró bodzavirágokkal megszórva tálaljuk.