Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bogyós gyümölcsleves hidegen

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg friss vagy mélyhűtött meggy
  • 15 dkg eper vagy málna
  • 10 dkg fekete ribizli
  • 10 dkg piros ribizli
  • 1 l víz
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 mokkáskanál vaníliás só (ennek híján: só és kevés vanília)
  • 1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet kimagozom, az epret felszeletelem, a ribizliket megszabadítom a száruktól.

Egy fazékban 1 l vízben főzni kezdem a meggyet, sózom, cukrozom, fűszerezem. A keményítőt elkeverem a tejszínnel, majd hozzáadok egy keveset a meggyből és 1 evőkanálnyit a többi bogyósból. Botmixerrel pürésítem. Forrás után 1-2 perccel hozzáadom a leveshez. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a többi gyümölcsöt. Egyet forralok rajta, leveszem a tűzről – amíg a leves hűl, az eper és a ribizlik kissé megpuhulnak, de vitamintartalmukból nem veszítenek.

Szobahőmérsékletűre hűtve zárható üvegtálba kanalazom – alaposan lehűtöm.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek