Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges orjaleves

MME MME
1

Elkészítés

Elkészítés: A zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk. Kivéve a hagymát, amit pucolás után egészben teszünk a levesbe (legalábbis mi nem szeretjük a szétfőtt hagymát), így később, ha az íze belefőtt, kivehető. A zellert és a karalábét is vághatjuk nagyobb darabokra, és ha nem szeretjük, később azt is ki lehet venni. Megmossuk a húst és a megtisztított zöldségeket, és a vízzel együtt feltesszük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát, a majorannát és az apróra vágott zellerzöldjét, és alacsony lángon, gyöngyözve 1,5-2 órán át főzzük, amíg a hús kezd leválni a csontról. Körülbelül 1 órás főzés után a hagymát ki lehet dobni, mert viszonylag gyorsan megfő.

Ezek is érdekelhetnek