Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós húsgombócos leves

Hozzávalók

  • Leves:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 l víz
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • Húsgombóc:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 0,2 nagy fej vöröshagyma (1 ek a levesnél felaprított, pirított hagymájából)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 0,2 csokor petrezselyem (1 ek a levesnél felaprított petrezselyemből)
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 késhegynyi füstölt pirospaprika (elhagyható vagy sima pirospaprika is lehet)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

    1. A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret - ez utóbbiból félreteszünk egy evőkanállal a gombócokhoz.
    2. Kevés olaj on megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk  egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is. A zöldségeket megszórjuk meg liszttel, átkeverjük, és hozzáöntjük a vizet. Megsózzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
    3. Készítsük el a húsgombócokat is. A darált húst a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel a masszából gombócokat formázunk. Ha túl lágynak érezzük, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
    4. Amikor megfőttek a zöldségek, tegyük a gombócokat a forró levesbe, és főzzük még 5-10 percig. 

    13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

    MIT CSINÁLJUNK A BORSÓBÓL? 11 SZUPER RECEPT A FŐZELÉKTŐL A RIZOTTÓIG >>> 

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Megjegyzés

A hét bármely napjára ajánlom.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin