hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli almalekvár

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Az almát meghámozzuk, és a magház eltávolítása után kockákra vágjuk. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A rudat és a kikapart velőt fazékba tesszük, és hozzáadjuk az almát, a mazsolát, az almalét, valamint a fahéjat. Felforraljuk, majd közepes tűzön lassan sűrűbbre főzzük kb. 15 perc alatt.
  2. A mandulát felhevített száraz serpenyőbe szórjuk, és zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk.
  3. A vaníliarudat eltávolítjuk a fazékból. Az almás masszához adjuk a pirított mandulát, a citromlét és az aromát, majd beleszórjuk a befőzőcukrot, és állandó keverés közben forraljuk 4-5 percig.
  4. A lekvárt az előkészített kisméretű csavaros befőttesüvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Ezután az üvegeket kb. 5 percre fejtetőre állítjuk, végül visszafordítva hűlni hagyjuk.

MÉZES SÜTŐTÖKÖS ALMALEKVÁR >>> 

 

Megjegyzés

Kend a lekvárt vajas kenyérre, és szórd meg durvára vágott mandulával! Pompás reggeli lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek