Zöldborsóleves medvehagymával

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 300 g krumpli
  • 2 ek olaj
  • 1 ek zöldségleves ízesítő (instant gemüsebrühe)
  • 50 dkg zöldborsó (lehet mirelitzöldborsó is)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 ek créme fraiche
  • 3 dl víz
  • bors

Elkészítés

    1.

    A medvehagyma kétharmadát csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Forró olajon átforgatjuk őket.

    2.

    Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségalaplét, majd hozzáadjuk a zöldborsót.

    3.

    Botmixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a medvehagyma másik felét, a créme fraiche kétharmadát, és botmixerrel ismét pépesítjük. Öt perc alatt összefőzzük, majd créme fraiche-el megöntözve, parmezánforgáccsal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek