hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréleves medvehagymás pestóval

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A pórét megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd megfonnyasztuk a felforrósított vajon. Megsózzuk, meghintjük a liszttel, és megpirítjuk kissé. Ezután hozzáöntjük az alaplét, majd kis lángon 30 percig főzzük. Végül botmixerrel pürésítjük a levest, aztán belekeverjük a tejszínt.
  2. A medvehagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra tépkedjük, majd késes aprítóba tesszük a meghámozott fokhagymával, a mandulával, a parmezánnal és az olajjal együtt. Sima pürévé dolgozzuk. Ha túl sűrű lenne a pesto, 1-2 ek alaplével lazítjuk.
  3. A bacont ropogósra pirítjuk száraz serpenyőben. A levest a pestóval és a darabokra tört baconnel tálaljuk, majd pórékarikákkal díszítjük. 

MEXIKÓI FŰSZERES LEVES TORTILLÁVAL >>> 

TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVES (LEGÉNYFOGÓ LEVES) >>> 

CSORBA LEVES HÚSGOMBÓCCAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek