Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zellerkrémleves levesgyönggyel

default user icon
3 4.3/5
Zellerkrémleves levesgyönggyel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy zeller
  • 1 nagy vörös hagyma
  • 3 db húsleveskocka
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • margarin
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 l víz
  • levesgyöngy

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és a zellert apró kockára vágjuk. A margarint felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zellert is. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felengedjük a vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, puhára főzzük. Ezután leturmixoljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.

Megjegyzés

Én most tejszínes kockasajttal és levesgyöngyel tálaltam, de camembert-rel is nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

85csilla
Nagyon finom volt, de szerintem lehetett volna sürűbb is! Köszi a receptet :-)
lamac93
Szerintem is gigantikus az adag, de nagyon finom!
eszterka11
Nagyon finom, de szerintem elég az 1-1,5 l víz és 2 leveskocka. Persze attól függ mekkora a család, vagy hány napig akarunk zellerkrémlevest enni.:) Köszönet a receptért!

Hasonló Receptek

Magazin