Zabpelyhes halgombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg hal (darálva)
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 3 kk őrölt csemege paprika
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 kk fekete bors
  • 1 ek mustár
  • 0,5 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 4-5 marék zabpehely (durvábbra őrölt)
  • 2 marék zabpehely (finomabbra őrölt)
  • A tálaláshoz:
  • 1 db citrom
  • 1 db sárgarépa

Elkészítés

    1. A darált halhúshoz adjuk hozzá az apró kockára vágott sárgarépát, majd a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát. Ezután üssük bele a három egész tojást.
    2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, mustárral, reszelt citromhéjjal, a végén pedig citromlével.
    3. Ezután a 4-5 marék durvábbra és 2 marék finomabbra őrölt zabpehellyel dolgozzuk össze. A zabpehely és a tojás fogja összetartani a halgombócokat. Formázzunk tojás nagyságú gombócokat.
    4. Sütőpapíron egymáshoz elég közel rakhatjuk őket, mert kicsit csökkenni fog a méretük. 180 fokon (alul-felül sütéssel) süssük 15-20 percig (halfajtától függően).

      Hajdinakásával tálaljuk. 

Megjegyzés

Szinte csak fehérjét tartalmaz, szénhidrátmentes, zsírszegény, diétázók, cukorbetegek, sőt fogyni vágyók is fogyaszthatják.

Surányi Mária
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin