Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes halgombóc

30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált halhúshoz adjuk hozzá az apró kockára vágott sárgarépát, majd a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát. Ezután üssük bele a három egész tojást.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, mustárral, reszelt citromhéjjal, a végén pedig citromlével.
  3. Ezután a 4-5 marék durvábbra és 2 marék finomabbra őrölt zabpehellyel dolgozzuk össze. A zabpehely és a tojás fogja összetartani a halgombócokat. Formázzunk tojás nagyságú gombócokat.
  4. Sütőpapíron egymáshoz elég közel rakhatjuk őket, mert kicsit csökkenni fog a méretük. 180 fokon (alul-felül sütéssel) süssük 15-20 percig (halfajtától függően).

    Hajdinakásával tálaljuk. 

Megjegyzés

Szinte csak fehérjét tartalmaz, szénhidrátmentes, zsírszegény, diétázók, cukorbetegek, sőt fogyni vágyók is fogyaszthatják. - surmari

Ezek is érdekelhetnek

Friss