Vitaminsaláta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg főtt sonka
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor hónapos retek
  • 10 dkg eidami sajt
  • 2 savanykás alma
  • 1 csokor tárkony (1 ek. szárított)
  • 10 dkg tisztított dióbél
  • 1 dl olaj
  • fél dl borecet
  • 1 dl rozé bor
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál Worcester-mártás

Elkészítés

    Előkészítés: A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a retket megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk. A sajtot kockára vágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól szeletekre vágjuk. A tárkonyt finomra aprítjuk.

    Elkészítés: Az előkészített alapanyagokat mély salátástálba tesszük, hozzáadjuk a fél diókat is, majd óvatosan összekeverjük. Az öntethez az olajat összekeverjük az ecettel, a borral, a cukorral, a Worcester mártással, sóval és borssal. Végül hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt. Az öntettel meglocsoljuk a salátát, összekeverjük és kb. 30 percre hűtőbe tesszük, csak ezután tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 1320 kJ/316 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin