Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Villámgyors borsópörkölt

default user icon

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma (közepes)
  • olaj
  • bors
  • piros paprika
  • 1/2 kg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

    1. A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, hogy jobban összeessen. Piros paprikát szórunk rá, majd hozzáadjuk a (fagyasztott) borsót, ami még levet is enged, ezért csak kevés vízzel öntjük fel, hogy inkább szaftos maradjon, ne leveses.
    2. Kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Ha ráncosodni kezd a borsó, már készen van.
    3. Nokedlivel, frissen főtt makarónival, spagettivel tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel leöntve is fogyasztható.

    ZÖLDBORSÓPÖRKÖLT GALUSKÁVAL>>> 

    MEDVEHAGYMÁS BORSÓPÜRÉ>>> 

    ZÖLDBORSÓS CSIRKERAGU>>> 

Megjegyzés

A receptet köszönjük Papp Noéminek!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin