Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vajas tésztában sült csirke

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vajas tésztában sült csirke

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 37
  • Elküldve: 19

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt)
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • A raguhoz:
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • 5 db közepes paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 1 csipet ételízestő
  • A mártáshoz:
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 db közepes paradicsom
  • 1 dl paradicsom
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 1 csipet ételízesítő

Elkészítés:

A tésztához a keverőtálba kimérem a lisztet, hozzárakom a sót, az ecetet, a mikróban felolvasztott vajat, és roborgéppel keverem. A vizet nem egyszerre öntöm hozzá, hanem apránként, mert a liszttől függ, hogy mennyi vizet vesz fel. Ha kikevertem, egy tálba teszem, és a hűtőbe rakom pihenni addig, amíg a ragut elkészítem.

A csirkemellet apró kockára vágom, a vöröshagymát is felkockázom, a paradicsomot negyedekre vágom. Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd a csirkemellet hozzáadom, megpirítom és pici vizet adok hozzá, fűszerezem. Félkészre párolom, majd hozzáadom a tejszínt és a negyed paradicsomokat, amiket a fakanállal szétnyomkodok. Felforralom és félreteszem.

A tésztát kinyújtom, és 10 cm-es korongokat szaggatok belőle. A ragut a korong közepére púpozom, a tésztát összahajtom, félholdakat formázok belőle.

Tepsibe sütőpapírt teszek, és a holdacskákat egymás mellé helyezem. Felvert tojással megkenem a tésztát, és 170 fokos sütőben aranybarnára sütöm (kb. 20 perc).

Ezalatt a mártáshoz finomra vágom a lilahagymát, és a megmaradt ragulevével és a paradicsommal, amit szintén negyedekre vágtam összepirítom, majd fűszerezem, hozzáöntöm a paradicsomlét és a tejszínt. Ha összerottyant, turmixgépbe teszem és pürésítem. Utána vissza a serpenyőbe, és a megfelelő sűrűségűre hígítom tejszínnel. A csirkés tésztabatyukkal tálalom.

Megjegyzés:

Ha nincs kedved a tésztát elkészíteni, bolti vajastésztával helyettesítheted. Sütés előtt szezámmagot is szórhatsz a holdacska tetejére.

A receptet és a fotót Saccaa küldte. Köszönjük!

saccaa receptjeiből:
Vajas tésztában sült csirke
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chai krémes csokoládétorta Chai krémes csokoládétorta
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
Orchidea sütemény Orchidea sütemény
Oroszkrémtorta VI. Oroszkrémtorta VI.
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
Hétvégén süssünk körtés finomságokat! Készíthetünk pitéket, körtével töltött palacsintát, galette-et, rétest - vagy süthetünk körtével gazdagított kalácsfelfújtat is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept