Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tortilla espanola (spanyol omlett)

default user icon
5 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 nagy rózsaburgonya
  • 2 nagy fej lila hagyma
  • kevés olívaolaj
  • 5 tojás
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított burgonyát és hagymát kockákra vágjuk, a tojást felverjük. Az olajat középnagyságú serpenyőben felhevítjük, beletesszük a burgonyát, majd néhány perc múlva a hagymát, s lefödve, meg-megkeverve, közepes lángon 15 percig pároljuk, nehogy a hagyma megpiruljon, mert akkor megkeseredik. Amikor a burgonya megpuhult, leöntjük róla a felesleges olajat, hozzáadjuk a felvert tojást, és jól elkeverjük. A serpenyőt megrázzuk, hogy ne tapadjon a falához az omlett, s addig sütjük lassú tűzön, amíg el nem válik a serpenyő falától. A serpenyő fölé tányért teszünk, gyors mozdulattal beleborítjuk a tortillát, megfordítva visszacsúsztatjuk, s még 1 percig sütjük, hogy a másik fele is megpiruljon.

    Tálalhatjuk melegen, hidegen, előételként (tapas) és főételként is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Sancho70
Külön sütöm meg a krumplit, s mikor kész, átszedem lyukas szedőkanállal egy serpenyőbe, beledobom a hagymát, sózom, s ráöntöm a felvert tojást is. Félidőnél megfordítom, készre sütöm, s azzal kész. Így az olajat sem kell eldobni, amiben a krumpli sült. A tetejére teszek még egy kis reszelt sajtot is.
dodija2
"mazsolák"ez nagyon tetszik,de tök igazad van akinek nincs fantáziája de legfőképpen "akaratereje",türelme az messziről kerülje el a konyhát/dodija2/
dodija2
"mazsolák"ez nagyon tetszik,de tök igazad van akinek nincs fantáziája de legfőképpen "akaratereje",türelme az messziről kerülje el a konyhát/dodija2/
rzsanna
Sziasztok! Még annyit tennék hozzá, hogy Spanyolországban úgy tartják, "a tortillát háromszor kell megforgatni". (Még helyes, fedőhöz hasonló "tortillaforgató" eszközt is árulnak.) Így nemcsak kellemesen átsül, de jól kezelhető, könnyen (tortaszerűen) szeletelhető korongot kapunk. Aki szereti, az eredeti receptet gazdagíthatja kolbásszal, zöldséggel... Bizony, a spanyolok így is eszik, bár az eredeti valóban a hagymás változat. Jó étvágyat! :)))
majorlj
Kedves nyájas Mindenki, hiába méltatlankodtok, a recept nagyjából így van (a neve is, a fűszerezés sorrendje stb.) Aki tud főzni, annak ennyi pont elég, a "mazsolák" meg majd megtanulják, mikor és hogyan kell a konyhába (is) a fantáziát és a tapasztalatot bevetni. (Mindig, a legpontosabban lejegyzett receptnél is!)

Hasonló Receptek

Magazin