Tonhalas spagetti

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 doboz darabolt, hámozott paradicsomkonzerv
  • frissen facsart citromlé
  • 1 marék friss bazsalikom (lehet szárított is, de a frissel finomabb)
  • 1 (nagyobb) doboz aprított tonhal
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors (ízlés szerint)
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagyobb lábasban felteszek vizet forrni, ha felforrt, kicsi sót adok hozzá, és beleteszem a tésztát. Így kb. akkorra lesz kész, mint a szósz.

    A hagymát apró kockákra vágom, és kb. három csipet sóval üvegesre dinsztelem annyi olajon, hogy ne égjen le. Ha kész, hozzáadom a paradicsomkonzervet, és őrölök bele borsot. Kicsit rotyogni hagyom, majd belerakom a friss bazsalikom felél, majd hozzáadom a tonhalat. Ezután facsarok bele egy kis citromlevet. Kis lángon kb. 10 percig rotyogtatom, a végén pedig hozzáadom a megmaradt bazsalikomot, és lehúzom a tűzről.

    A tésztát leszűröm, és a tonhalas szósszal tálalom.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Én minden nap meg tudnám enni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Edit Rákóczi 9 évvel ezelőtt
Nekem is a kedvencem, de én szoktam hozzá tenni babérlevelet mindenképp és a fokhagymát is elbírja.
németh Klára 9 évvel ezelőtt
ma megcsináltam ebédre.Nagyon finom lett!
Kisgergely István 9 évvel ezelőtt
Egy teáskanál balzsamecettel kellemes ízt adunk a paradicsomhoz.

Hasonló Receptek

Magazin