Thai zöld papaya saláta -   Som Tam

Hozzávalók

  • 5 datolyaparadicsom
  • 2 csilipaprika
  • 1 evőkanál szárított garnéla
  • 1½ evőkanál halszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db zöld hüvelyű bab
  • 2 db zöld papaya
  • 1 db lime
  • 1½ evőkanál pálmacukor
  • 2 evőkanál pörkölt földimogyoró (elhagyható)

Elkészítés

    1. Meghámozzuk a papayát, majd egy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, egészen addig, amíg az apró magok elő nem bukkannak, majd öntsük bele a papayát egy nagyobb salátás tálba, és távolítsunk el minden magot, ami esetleg mégis bele esett.
    2. Egy másik tálba tegyük bele az összezúzott fokhagyma gerezdeket, majd adjuk hozzá a megtisztított zöldbabot, a félbe vágott paradicsomokat, majd a felkarikázott csilit. Egy fakanál segítségével keverjük meg, és nyomkodjuk át a zöldségeket, hogy kinyerjük a paradicsom levét, és a csili erejét.
    3. Adjuk hozzá a papayát, a szárított garnélát, a földimogyorót, a halszószt, a lime levét és a pálmacukrot. Nyomkodjuk át alaposan, majd keverjük össze.
    4. Tálaljuk rövidszemű, ragadósra főzött rizzsel, egy levél káposztával, zöldbabbal és thai bazsalikommal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek